Door op 16 maart 2014

Gebruik uw stem op 19 maart

Woensdag is het zover. Dan bepaalt u als inwoner van Westervoort wie de komende vier jaar het beleid in Westervoort maken. Belangrijk, dat u gaat stemmen en nog belangrijker is de partij waar u uw stem op uitbrengt. De afgelopen vier jaar zaten we als PvdA in de oppositie en dat was soms wrang. De vergaande bezuinigingen op de WMO, geen geld voor armoedebestrijding kinderen, we zagen het allemaal gebeuren en konden er niets aandoen.

Nu heeft u de kans het tij te keren naar een sociaal beleid in Westervoort met oog voor degenen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Beleid, dat gericht is op toename van werkgelegenheid in de Liemers en goede én betaalbare zorg dicht bij de inwoners.

Als lijsttrekker zet ik me met hart en ziel in voor de inwoners van Westervoort. Ik ben me bewust dat we daarvoor moeten samenwerken met andere partijen. Ik zal er voor zorgen, dat het sociaaldemocratisch geluid altijd hoor- en zichtbaar blijft in het beleid in de komende vier jaren.

Vanaf 1980 woon ik met veel plezier in Westervoort en ik voel me hier thuis. Ik ben trots op de realisatie van het Kulturhus in Westervoort , de betrokkenheid van inwoners bij mensen in armoede en het bruisende verenigingsleven. Ik geniet van fiets- en wandeltochten door onze uiterwaarden en over onze dijken. Westervoort is een fijn dorp om te wonen en dat zal zo blijven, ongeacht of we nog even zelfstandig blijven, of onderdeel worden van een grotere gemeente.

Daarom vond ik de uitspraken over het “Westervoortse DNA” van het CDA zo kwetsend. De vanzelfsprekendheid, waarmee ik, en met mij vele anderen, zich thuis voelen en meedoen in Westervoort, was even niet zo vanzelfsprekend meer. Het CDA legt in diverse publicaties de nadruk op het feit dat enkelen van hun kandidaten in Westervoort zijn geboren. Dat is toch niet van belang voor je inzet voor de Westervoortse samenleving? Zelf heb ik geen Westervoorts DNA. Sterker nog, mijn DNA komt uit vele windrichtingen, zelfs over de landsgrenzen heen. Dat was voor mij 53 jaar lang geen probleem tot een politieke partij in Westervoort zich op de borst sloeg, omdat ze meerdere “autochtone” inwoners op de verkiezingslijst hadden gezet. Kwetsend voor de vele inwoners die zich de afgelopen jaren in Westervoort vestigden en actief werden in de samenleving. Het toeval wil, dat op onze kandidatenlijst ook enkele personen staan die in Westervoort zijn geboren. Daar kwam ik pas achter ná het samenstellen van de lijst. Dat was vooraf immers van geen enkel belang?

Ik ben blij dat we als PvdA een mooie afspiegeling van de Westervoortse inwoners op de kandidatenlijst hebben staan. Oudere en jongere kandidaten, sommigen met een betaalde baan, anderen zeer betrokken in het vrijwilligerswerk, én iets meer vrouwen dan mannen. Met elkaar gaan we de komende vier jaar Westervoort (nog) een beetje mooier maken.

Stem 19 maart voor een sterker en socialer Westervoort. PvdA, lijst 1.