Met het oog op… Roy Hoveijn
Roy deed iets wat tegenwoordig nog nauwelijks kan: stapelen. Geen stenen, maar opleidingen. Hij ging van VBO, naar MBO, stapte over naar het HBO, vervolgens naar Universiteit Groningen om (voorlopig) te eindigen op Cambridge. Het geheel zal nog worden afgerond met een doctoraalstudie aan de Universiteit van Bradford in Engeland.
Altijd al een stuudje geweest zeker?
Welnee, ik was veel te onrustig op de Jan Ligthart-school en kreeg als studieadvies VBO. Maar ja, dat pakte anders uit: ik kreeg de smaak van studeren te pakken “en zo is het gekomen”.
Wel genoten van het studentenleven?
Zeker wel, al heb ik er altijd ook wel bij gewerkt. Na een “echte” baan bij de KEMA kon ik bij Tennet aan de slag en daar werk ik nog steeds. Nu als economisch adviseur DCI en Project Manager COBRAcable.
Klinkt goed. Wat doet een Project Manager CobraCable?
Zoals je misschien weet is Tennet het bedrijf in Nederland dat verantwoordelijk is voor het elektriciteitstransport en deze kabel is de verbinding tussen Endrup in Denemarken en de Eemshaven in Groningen en gaat groene energie via de zee transporteren over een lengte van 340 kilometer. Hij is er nog niet maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Het is mijn taak te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Daarnaast verzorg ik sociaal-economische advies over enkele soortgelijke verbindingen.
Heb je dan nog wel tijd voor de dorpspolitiek?
Het is opvallend dat mensen met een drukke baan altijd nog wel tijd voor iets anders hebben. Ze kunnen meestal goed plannen. Er staat veel te gebeuren in gemeenteland en dus ook in Westervoort en ik denk dat ik met mijn opleiding en ervaring daar een zinnige bijdragen aan kan leveren.
Op welk terrein dan?
Met name bij de organisatie rond de uitvoer van gemeentelijke taken n.a.v. de 3 decentralisaties en de gemeentelijke herindelingdiscussie. Mijn expertise ligt bij organisatieverandering en financieel-economische modellen en dat komt in beide gevallen terug.
Roy Hoveijn is een geboren Westervoorter, houdt van sport, studeren, familie, gezelligheid, en kermis. Veel jongeren trekken na hun opleiding weg uit Westervoort. Roy niet, hij is hier geboren, heeft echt een “Westervoort-gevuul” en voelt zich hier thuis.