24 februari 2022

Lijsttrekker Harm Lippinkhof en ons verkiezingsprogramma in 7 punten

De PvdA maakt zich stérk voor de belangen van de Westervoortse samenleving. Een samenleving die wij zien als één gemeenschap. Dat betekent:

Zorg & Welzijn 

Wat de PvdA betreft worden er minder Westervoorters afhankelijk van de Voedselbank. Gaan we Energiearmoede tegen en zorgen we ervoor dat de zorg voor iedereen bereikbaar en betaalbaar is. Met hierbij extra aandacht voor onze jongeren, ouderen en alle overige Westervoorters die een steuntje in de rug góed kunnen gebruiken. We koesteren verschillen, laten iedereen in hun waarde.

Wonen & Duurzaamheid

Wij willen nieuwbouw van duurzame woningen in het middenprijssegment, huur en koop, met een enkel woningbouwproject in het hoge segment. Woningen in Westervoort worden wat de PvdA betreft als eerste aangeboden aan onze eigen inwoners. De bestaande (sociale) huurwoningen dienen zo spoedig mogelijk verduurzaamd te worden zodat de energiekosten ook bij deze Westervoorters fors omlaag kunnen en hun wooncomfort wordt verbeterd.

Werk & Inkomen

Werk staat bij de PvdA voorop. Iedereen die kan, aan het werk. Iedere Westervoorter verdient een eerlijke kans op goed werk en een rechtvaardig inkomen. Werk is de sleutel tot bestaanszekerheid, waardering, zelfrespect en tot deelname aan de samenleving. Met werk zijn Westervoorters in staat een zelfstandig bestaan op te bouwen en hun talenten te ontwikkelen. Hiervoor komt er extra aandacht en ondersteuning voor Westervoorters die op achterstand staan. Werk biedt perspectief. Naast het onmisbare en waardevolle Vrijwilligerswerk is voor de PvdA werk betaald.

Kansen & Scholing

Kansenongelijkheid groeit, ook in ons dorp. Dat is niet goed voor de betrokken zelf maar ook niet goed voor de Westervoortse gemeenschap als geheel. De PvdA streeft er naar dat iedere jongere in Westervoort de middelbare school afrondt en het onderwijs verlaat met een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. Dan wel met een kwalificatie die toegang geeft tot het hoger onderwijs.

Wij staan voor een inclusieve samenleving met extra aandacht voor Westervoorters die het wat moeilijker hebben. Een gericht en inclusief beleid voorkomt dat zij buiten de boot vallen.

Sport & Cultuur

Westervoort staat bekend om haar rijke en ook zeer diverse verenigingsleven. Dat moet zo blijven. De PvdA vindt dat alle vormen van sport en cultuur toegankelijk en betaalbaar moeten zijn voor de Westervoortse gemeenschap. Goede en veilig bereikbare sportvelden zijn voor de PvdA een must.

Koop lokaal

De ondernemers in ons dorp verdienen álle steun. Zij staan voor ons klaar met dienstverlening, service en mooie producten. Daarom…Koop lokaal. Overigens is ook dát duurzaam.

Bestuurlijke toekomst

Westervoort, één gemeenschap! Als PvdA willen wij wat het beste is voor ons dorp en haar inwoners en ondernemers. Zelfstandig blijven als dat kan, zéker, maar een samenvoeging met andere gemeente(n) als dat moet. Bijv. indien wij financieel gezien niet meer op eigen benen kunnen staan. Maar welke keuze er ook gemaakt wordt, de PvdA staat voor het belang van de gehele Westervoortse gemeenschap. Én de PvdA Westervoort staat voor 100% sociaal!